Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Säkerhetsdörrar

av Rolf Johansson 19 maj 2016, 20:46

Tack för att så många svarade på enkäten angående brevinkast alt. postbox.

Av 26 möjliga svarade 22.

Majoriteten förordade postboxar och med anledning av detta har styrelsen beslutat att det blir säkerhetsdörrar utan brevinkast. Postboxarna placeras i entréplanet utanför hissarna i uppgång A resp.B

Företaget som vi anlitar heter Säker Bostad. De kommer att leverera och installera dörrarna och postboxarna.

Dörrarna får samma utseende som idag dock utan brevinkast, dvs. dörrspeglar och glas på utsidan och dörrspeglar på insidan. Önskas glas på insidan blir det ett personligt val som bekostas av var och en.

Mer information om hela projektet (tidplan mm.) kommer Säker Bostad att informera om inom någon vecka.

För styrelsen

/RJ


10 kommentarer

Jan-Sture Karlsson

10 jun 2016, 14:44

Ruggigt framtidsscenario Du skissar! Hoppas för min del på fortsatta papperstidningar och brev, helst med frimärken också, även om de inte kommer som jag hade önskat genom brevinkast i var och ens dörr.
Bästa hälsningar/Ingela Karlsson

Göran Beijbom

9 jun 2016, 10:39

Jag har mina synpunkter enligt nedan om varför jag inte vill ha brevlåda i dörren:

1) Dörrarna är en investering för kanske de 30-50 kommande åren. Om 10 år så kommer det inte att finnas dagstidningar i pappersformat utan allt kommer att vara digitaliserat (alla dagstidningar har jättestora upplageproblem och senast är det ju Stampen som står inför rekonstruktion med alla de dagstidningar och lokaltidningar de äger, bl.a. Göteborgsposten). Vi får väl se hur länge Schibsted och familjen Bonnier håller ut.

2) Post i pappersform minskar i samhället för varje år som går. Det har också i flera år pågått diskussion om det ska bli obligatoriskt för fastighetsägare att ha postlådor i entreen för att brevbärarna ska slippa springa i trapporna för de enstaka brev som blir kvar i pappersform.

3) Om brevinkast saknas så minskar buller från trapphuset som är mer frekvent ju längre ner man bor i huset.

4) Risken för att utsättas för inbrott med låsslunga försvinner helt.

5) Ingen risk att brännbar vätska hälls i brevinkastet (kolla gärna Göteborgsposten idag där det var tre sådana bränder i Göteborg i natt).

6) Vid brand så minskar risken för spridning i fastigheten och mellan lägenheterna markant med de skador på liv och egendom som det kan medföra.

7) Vid brand så minskar risken för att få in rök och skador på människor och egendom som det kan medföra.

Bara några små ord om mina tankar och mina synpunkter om brevinkastens vara eller icke vara.

Mvh
Göran Beijbom

Jan-Sture Karlsson

8 jun 2016, 19:04

Javisst är det utmärkt att vi får säkerhetsdörrar, det är vi alla överens om, MEN kan någon i majoriteten förklara för mig varför det är bra att tidningar kommer att placeras utanför dörrarna? Några säger att det är bra men vad är det som är bra med det? Jag vill gärna förstå.
Ett av våra barn har detta system och det är ständigt skräpigt med tidningar som samlas när någon är borta ett par dagar. Och postboxarna är ofta skadade men det kanske bara är dåliga exemplar.
Hälsningar
Ingela Karlsson

Rolf Johansson

23 maj 2016, 06:58

Det ingår nya dubbla lås i säkerhetsdörrarna.

Birgitta Karlsson

22 maj 2016, 10:18

Håller med Ingela och Kia, inga boxar. Vill gärna ha min post och tidning i brevlådan. Birgitta.

Kia Szutkiewicz

21 maj 2016, 11:50

Håller med Ingela, men är glad att det blir säkerhetsdörrar. Post i porten känns inte bra alls av säkerhetsskäl. Hoppas det går att ordna boxar som potentiella tjuvar inte kan se in i eller känna innehållet i -och att de är låsta...
Fortsatt trevlig helg!

Peter Viklund

21 maj 2016, 07:23

Bra jobbat.

Jan-Sture Karlsson

20 maj 2016, 18:46

För egen del tycker jag inte att boxar är bra eftersom det syns att man är borta. Jag vill ha post och tidning i brevlådan.
Trevlig helg!
Ingela Karlsson

Kia Szutkiewicz

20 maj 2016, 12:42

Tack för ert arbete med detta!
Trevlig helg!
Kia

Staffan Johansson

20 maj 2016, 08:42

Bra att det blev boxar! Hur blir det med låsen i dörrarna - blir det helt nya eller kan vi flytta befintliga? Om det blir nya, vem pröjsar?