Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Kartering och OVK

av Rolf Johansson 26 aug 2017, 08:35

Det gick lite för fort med aviseringen från Relita som vi fick i brevlådan häromdagen.

Orsaken är denna:

Vi skall göra en lagstadgad kontroll av fastighetens ventilationssystem s.k. OVK (Obligatorisk VentilationsKontroll). Denna kontroll skall göras vart 5:e år och utgör ett underlag för att vi skall ha en bra och sund inomhusmiljö.

OVK kommer att ske om några veckor men innan dess har vi beställt något som kallas "Kartering av ventilationskanaler". Det är helt enkelt en kartläggning och dokumentation över samtliga ventilationskanaler i hela fastigheten.

För att göra denna kartering måste utföraren, Relita som vi anlitar, komma åt ventilerna inne i lägenheterna. Därav den avisering vi fick.

När sedan OVK skall äga rum kommer förfarandet att bli på liknande sätt, tillgång till lägenheterna krävs, men det återkommer vi med. Tyvärr går dessa två moment inte att samköra.

Beträffande nyckelhanteringen inför karteringen kan aviseringen kompletteras med att den som önskar lämna nyckel innan den 6 sept. kan kontakta Rolf J.

Återlämnandet av nycklar går till så att Rolf samlar in nycklarna från Relita och återlämnar dem personligen till er på kvällen.

För styrelsen

Rolf J