Start Nyhetsarkiv Bibliotek Galleri Medlemmar Anslagstavla Kontakt

Soprummet

av Isabella Gripe 24 mar, 22:39

Det är inte tillåtet slänga något annat än hushållssopor i föreningens soptunnor. Gamla cykeldäck räknas INTE som hushållssopor. Grovsopor får var och en ta till återvinningscentralen själv. Har en inte tid/lust/ork/möjlighet att åka till återvinningscentralen får en förvara grovsoporna i sitt förråd eller sin lägenhet tills tiden/lusten/orken/möjligheten infinner sig. Styrelsen planerar att ordna gemensam bortforsling av grovsopor, detta kommer att annonseras i god tid, men fram tills dess får alla ta hand om sina egna grovsopor.

 
Den som rensar ur skafferi, kyl eller frys och tycker att det känns övermäktigt att hälla ner maten i de bruna påsarna och sortera som matavfall kan däremot slänga maten i tunnorna för hushållssopor. Vilken metod du än väljer ska glas- och metallförpackningar alltid sorteras ut. De slängs sedan på andra sidan gatan. Är du osäker på hur du ska sortera? Kolla här: http://www.stockholmvattenochavfall.se/avfall-och-atervinning/sortera-dina-sopor/sorteringsguiden/ 
 
Det är aldrig ok att bara lämna sina sopor på golvet i soprummet!
 
/Isabella för Styrelsen Brf Fyrtornet 5
 
 


1 kommentar

Heléna Widström

25 mar, 09:36

Julgranen som ligger på uteplatsen kan inte ta sig därifrån själv, eftersom den saknar fot. Du som känner den hjälper bort den. Tack!